27.7.13

Lennud: Lavakunstikooli VII lend 1972-1976 (1992)

Aare Laanemets
Saade räägib Lavakunstikooli VII lennust, mis oli aastatel 1972-1976. Saade ise tehti valmis ETV's 1992.
Urmas Kibuspuu

1976 aasta lendu juhendas Voldemar Panso. VII lendu kuulusid: Tiit Berg, Merle Karusoo, Ago-Endrik Kerge, Urmas Kibuspuu, Jüri Krjukov, Aare Laanemets, Sulev Luik, Kalju Orro, Toomas Ots, Anne Paluver, Priit Pedajas, Lembit Peterson, Eero Spriit, Kadri Tamberg, Külliki Tool-Saldre ja Peeter Volkonski.

Eero Spriit
VII lend oli Voldemar Panso viimane lend ning Panso matustel 1977 viskasid tema lennu üliõpilased mehe hauda kaasa oma teklid. Kahjuks on aga sellest lennust 5 isikut surnud. Saade ise tehti 1992 siis aga elasid sellest 5'st 3 inimest.

Kalju Orro
Nimelt esimesena suri sellest lennust Tiit Berg, kes uppus üsna pea pärast lavakooli lõppu, Urmas Kibuspuu suri 1985 aastal pärast rasket haigust. Peale seda saadet on kahjuks siit ilmast lahknud veel Jüri Krjukov 1997 aastal peale rasket haigust. Sulev Luik tapeti 1997 aastal ning Aare Laanemets suri 2000 ootamatu terviserikke tõttu. Tundub et üks surmarohke lend ning palju andekaid noori näitljejaid/lavastajaid lahkusid meie hulgast... Siis saame neid mäletada ning kaasa elada nende annetele vaadates nende lavastusi ja filme...
Ago-Endrik Kerge

Edukalt on sellest lennust jätkanud Anne Paluver, Külliki Saldre ja Kalju Orro, kes on läbi löönud näitljejatena ning Merle Karusoo, Priit Pedajas ning Lembit Peterson jätkavad lavastajate või õppejõududena ning Kadri Tamberg tegeleb hetkel muu kui näitlemisega.

Merle Karusoo







Anne Paluver









Jüri Krjukov














Külliki Tool-Saldre











Voldemar Panso.



Lembit Peterson














Sulev Luik







Peter Volkonski












Priit Pedajas







10/6 (Vaatasin seda saadet tegelikult Aare Laanemetsa pärast, kuid teda näitati natukene... Aga siiski lootsin sellest midagi muud, nagu naljakaid seiku või rohkem nende saavutustest aga samas oli huvitav vaadata mida nad tegema pidid ning kuidas see õppimine käib, sest mu sugulane õpib ka lavakas.)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar