20.6.13

Kättemaksukontor [s8 ep7]: Varjud minevikust 1 (2012)

Algab sellega et kaks poissi püüavad 1987 aastal kala ning järsku viiakse üks poistest minema.

Rein helistab Fridale ja palub teda ruttu appi, Frida ajab Marioni ja Häidi üles aga Häidi keeldub ning teatab et tal palavik. Rein Pihelgas viiakse aga kuskile kellegi keldrisse. Marion ja Frida lähevad Reinu korterit üle vaatama, seal on kõik segamini. siis aga tuleb sinna Reinu abikaasa Ivi.

Samal ajal nõuab Rein vabadust. Siis aga leiavad Frida ja Marion paberkuuli kaktuste vahelt ning Frida hakkab fantaseerima mis korteriss toimus. Siis selgub et enamus moosi ja taldrikuid loopisid Ivi ja Rein, mitte röövlid ja Rein. Rein nõuab vetsu ning talle tuuakse pott ja vetsupaberirull. Frida soovitab Ivil korterist lahkuda, kuid naine teatab et hotellid on kallid ning Frida kutsub naise Kättemaksukontorisse elama.

Frida läheb vaatab Häidi üle. Kui Häidil palavikku pole siis ähvardab Frida minna preemia kallale, Häidi torkab kraadiklaasi kohvitassi. Siis aga arutavad nad Reinu juhtumit ning Frida arvab et keegi röövis ta kättemaksuks. Frida ja Marion läksid politseisse, Häidi otsib neid ka kohtub Iviga ning märkab naise käest meesteriideid ja pardlit.

Frida ja Marion lähevad Vaseküladele külla Reinu asjus. Kuid nii Riina kui Kalle Vaseküla ei taha 1987 juhtunust rääkida. Frida ja Marion lähevad ühe nõukogude miitlitsa juurde, kes sel ajal töötas ning võib juhtuda, et tema teab mis toimub. Selgub et Vasekülad hoiavad Rein Pihelkat keldris kinni.

Too miilits kelle juurde Frida ja Marion läksid on Holger Reesik, kes räägib siis 1987 aasta juhtunust. 1987 läksid kaks poissi Priit Vaseküla ja Toivo Lippin kalale. Järsku on Priit kadunud, 8 päeva hiljem leiti Priidu laip metsast. Leidja helistas telefoniautomaadist. Too teine kutt töötab nüüd aga fotograafina.

Frida ja Marion lähevad Toivo juurde ning uurivad temalt juhtunu kohta. Frida tahab Toivolt tolle aasta negatiivide koopiad ning Toivo lubab hommikuks pildid valis teha. Samal ajal kuulab Häidi muusikat ja loeb armastusromaane. Frida käsib Häidil Karlile helistada, kuna Rein on röövitud ja Tiit puhkusel. Häidi helistabki Karlile ja palub uurida Priit Vaseküla riideid arhiivis.


Häidi räägib Fridale ja Marionile Ivi käitumisest. Samal ajal on Rein joogijanusse suremas. Toivo aga tegeleb 1987 aasta fotodega. Frida läheb fotodele järgi. Marion ja Häidi loevad armastusromaane. Marion läheb Ivit jälgima. Samal ajal avastab Frida midagi fotodelt. Auto. Samal ajal Marion jälgib Ivit, kes jalutab ringi mingi mehega. Häidi saab autonumbri pildilt teada.

Marion ja Frida leiavad autojuhi ning lähevad talle külla, kuid mees saab vihaseks ja naised lahkuvad. Kodus aga lahkub Ivi ning Frida ja Marion lähevad järgi, kuna Häidi pani jälitusseadme külge. Kuna Ivi parfüüm lõhnab kaugele, siis Frida ja Marion leiavad õige toa kus on Ivi koos Mardiga, härra Hurmuriga, kes ka Fridaga vahepeal jamas. Frida aga toob asjade selguseni Mardi ja Ivi enda majja.

Rein paneb käerauad külge, Riina ja Kalle Vaseküla loevad ette kohtuotsuse, mille mees ja naine ise kokku klopsisid. Nimelt arvavad nad et Priidu tapjat ei leitud just nimelt Reinu pärast üles ja on otsustanud ise asjaga tegeleda. Frida läheb järgmisel hommikul Toivole külla et tuua pildid ära aga mees lebab surnuna maas, kuuliauk peas.

Frida: Kui palavikku pole, lähen preemia kallale.

Häidi: Kasuta delete klahvi ja kustuta ennast ära
Marion: Tõmba endale vesi peale

Häidi: Riias on montekarl...montechristo

Karl: Politsei tegeleb sellega juba, nii et ärge nähke vaeva
Häidi: Mine arhiivi ja otsi üles lapseröövija priit vaseküla omad
Karl: Kuulmisega on probleeme?

Frida: Kuidas su tervis on ?
Häidi: Nagu näha siis väga halb

Marion: Ivi hoiab ühelt mehel ümber kinni
Frida: Ehk on pind konarlik
Marion: Mitte nii konarlik, et suudlema peaks.

Marion: Mis ta on pime?
Frida: Kas sa oled enne pimedat muruniitjat näinud?

Häidi: Kuradi mehed, ma lähen paksuks

Frida: Sa pane oma lõhnadedektor tööle

Marion: Ma tahan lisatasu selle eest
Frida: Koeratoidu näol?

Frida: Mart Mesilane, milline huvitav kohtumine.
Hurmur: Sinu puhul peaks ju sellega arvestama , et sa pidevalt püstolitega ringi kihutad 

10/6 (Pole minu lemmikosa aga saab hakkama. Palju tegelasi ja palju kahtlusaluseid kuid vähe tõendeid)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar